Antipasti Italia 5 personen (hoofdgerecht)
Om antipasti Italia te maken heb je nodig:
een halve galiameloen een pak met prosciuto crudo
een worst een bakje olijven
een bakje gedroogde tomaten een zak chipjes
een zak met notenmix een zak met pistachischnoten
een bak met druiven een stuk schapenkaas (als je dat niet lust dan koeienkaas)
2 zakken mozzerella een bak tomaten
bruscetta focasshia
olijfolie balsamico
gehaktballen met tomatensaus
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor, voor de gehaktballen met tomatensaus.
2. Als de oven warm is zet je de gehaktballen met tomatensaus in de oven.
3. Snijd de meloen en haal de pitten eruit.
4. Snijd de meloen daarna in repen.
5. Leg de meloen in een bak en leg wat plakjes prosciuto crudo op een plankje of bord ernaast.
6. Snijd kaas en worst in stukjes en leg die samen op een plankje of bord.
7. Open de bakjes met olijven en gedroogde tomaten en doe ze allebie in verschillende bakjes.
8. Doe ook de notemix, de pistaschnoten, de chips en de druiven in 4 verschillende bakjes.
9. Maak met de mozzerella, de bak tomaten en wat olijfolie carprese en doe dat in een schaal en zet er voor de liefhebbers nog balsammico bij.
10. Doe de bruscetta op een leuk schoteltje. (je kan het zelf maken maar ook kopen)
11. Snijd de focasshia in stukjes en leg die in een leuk broodmandje.
12. Haal de gehaktballen uit de oven als die klaar zijn.
13. Zet nu alles leuk op tafel.
14. En dan is het klaar. Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb