Antipasti Italia                                                                                                             5 personen (hoofdgerecht)

 

Om antipasti Italia te maken heb je nodig:

een halve galiameloen                                    een pak met prosciuto crudo

een worst                                                          een bakje olijven

een bakje gedroogde tomaten                     een zak chipjes

een zak met notenmix                                   een zak met pistachischnoten

een bak met druiven                                      een stuk schapenkaas (als je dat niet lust dan koeienkaas)

2 zakken mozzerella                                       een bak tomaten

bruscetta                                                          focasshia

olijfolie                                                              balsamico

gehaktballen met tomatensaus

 

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor, voor de gehaktballen met tomatensaus.

2. Als de oven warm is zet je de gehaktballen met tomatensaus in de oven.

3. Snijd de meloen en haal de pitten eruit.

4. Snijd de meloen daarna in repen.

5. Leg de meloen in een bak en leg wat plakjes prosciuto crudo op een plankje of bord ernaast.

6. Snijd kaas en worst in stukjes en leg die samen op een plankje of bord.

7. Open de bakjes met olijven en gedroogde tomaten en doe ze allebie in verschillende bakjes.

8. Doe ook de notemix, de pistaschnoten, de chips en de druiven in 4 verschillende bakjes.

9. Maak met de mozzerella, de bak tomaten en wat olijfolie carprese en doe dat in een schaal en zet er voor de liefhebbers nog balsammico bij.

10. Doe de bruscetta op een leuk schoteltje. (je kan het zelf maken maar ook kopen)

11. Snijd de focasshia in stukjes en leg die in een leuk broodmandje.

12. Haal de gehaktballen uit de oven als die klaar zijn.

13. Zet nu alles leuk op tafel.

14. En dan is het klaar. Eet smakelijk!

Vonden jullie het lekker?

Maak jouw eigen website met JouwWeb