Italiaanse lasagne a la mama 4 personen
Om Italiaanse lasagne a la mama te maken heb je nodig:
1/2 tot 1 ui 6 teentjes knoflook
500 gr rundergehakt Italiaanse kruiden
sambal 3 kleine blikjes tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten in stukjes 1 pakje gezeefde tomaten
1 pak voorgekookte lasagnevellen olijfolie
2 bollen mozzarella 60 gr boter
65 gr patent tarwebloem 500 ml melk
suiker peper en zout
geraspte geitenkaas plant basilicum (kan ook een bakje, maar is minder lekker)
Bereidingswijze:
1. Voor de bolognesesaus moet je de ui snipperen en het in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
2. Halverwege het fruiten voeg je er 4 fijngesneden teentjes knoflook bij.
3. In een kleine braadpan verwarm je de tomatenpuree (blijf roeren, anders brandt het aan), tot het niet zurig meer ruikt.
4. Wat je bij stap 2 hebt gedaan doe je bij de tomatenpuree.
5. In de grote koekenpan laat je wat olijfolie warm worden en ga je het gehakt met de kruiden, zout en peper rul bakken.
6. Voeg bij het gehakt: de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten en breng het op smaak met een klein beetje sambal, een klein beetje suiker, de kruiden, wat basilicumblaadjes, peper en zout.
7. Daarna moet je het een halfuur op laag vuur laten sudderen met de deksel op de pan en roer af en toe.
8. Ondertussen verwarm je de oven voor op 180 graden Celsius.
9. Voor de bechamelsaus moet je de boter smelten (niet bruin laten worden), de bloem erdoor roeren en verwarmen (schrik niet als het een klont wordt, want dat komt goed).
10. Voeg daarna beetje bij beetje de melk eraan toe en roer er goed doorheen met een garde.
11. Laat het koken en blijf roeren tot je een dikke saus hebt en breng het op smaak met peper en zout.
12. Leg in een ingevette (hoeft niet perse ingevet) schaal1 laag lasagnevellen.
13. Vervolgens bedek je het met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden mozzarella.
14. Dat herhaal je nog 1 keer en daarna doet je hetzelfde, maar dan zonder kaas dat is ook 1 laag.
15. Doe daarboven nog 2 fijngesneden tenen knoflook.
16. Dek het geheel af met aluminium-folie en schuif het in de oven, boven het midden.
17. Na 30 minuten verwijder je het folie en strooi je er de geitenkaas overheen en laat je het nog 15 minuten in de oven. (Als het knettert is het klaar).
18. Als topping kan je er nog wat olie over doen en wat basilicumblaadjes.
19. En dan is het klaar. Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb