Indonesische kipsaté voor de barbecue 3 personen (3 a 4 stokjes)
Om Indonesische kipsaté voor de barbecue te maken heb je nodig:
1 el citroensap
5 el olijfolie
klein beetje sambal
2 el ketjap manis
1 tl suiker
heel klein beetje ketchup
2 teentjes knoflook
4 ons kipdijenvlees
ongeveer 12 stokjes
Bereidingswijze:
1. Meng alle ingrediënten behalve de kip door elkaar tot een marinade in een ruime kom.
2. Snijd de kip in stukjes. (niet al te groot)
3. Meng nu de kip met de marinade van stap 1.
4. Zet de kip met de marinade 2 uur lang in een afgesloten kom in de koelkast.
5. Om te verkomen dat de sateprikkers verbranden op de barbecue leg je ze 15 minuten in koud water.
6. Rijg de kipstukjes aan de sateprikkers. (ongeveer 3-4 stukjes per stokje)
7. Leg ze op de barbecue tot ze gaar zijn. (als je wilt kun je er nog wat pindasaus bij doen)
8. En dan is het klaar! Eet smakelijk!
Maak jouw eigen website met JouwWeb